PGZ

Maak kennis met PGZ

Welkom bij PGZ, dé specialist in het premium automotive segment van Noord-Brabant en Limburg.
Graag nemen wij u mee in het verhaal van onze oorsprong en de mooie reis die we vervolgens gemaakt hebben.

2024

2024

Van Eindhoven, naar Oirschot en nu naar… Oisterwijk. Na jaren zoeken is een prachtige plek gevonden in het hart van de Brabantse provincie om van Porsche Centrum Eindhoven de mooiste Porsche locatie van Nederland te maken. Onder een nieuwe naam, Porsche Centrum Brabant, wordt momenteel aan de Heusdensebaan in Oisterwijk gewerkt aan een volledig nieuw ‘Destination Porsche’-gebouw. Op de kavel van maar liefst 17.000m2 komt niet alleen Porsche Centrum Brabant, ook PGZ Car Cosmetics, Energica Brabant en het nieuw opgerichte PGZ Schadeherstel verhuizen mee.

2023

Hoewel de locatie in Oirschot al enkele jaren een eigen PGZ Car Cosmetics afdeling heeft, werden vergelijkbare werkzaamheden in Maastricht nog binnen de dealerbedrijven gedaan. Daar komt in 2023 verandering in met de officiële oprichting van een Maastrichtse divisie van PGZ Car Cosmetics. Net als in Oirschot werken deze specialisten op het gebied van auto-detailing en lakbehandelingen zowel voor de, op loopafstand gelegen Porsche en Bentley locaties als voor andere autobedrijven, die hun weg naar de Afrikalaan weten te vinden voor deze diensten.

Test
2022

2022

Om de positie van Jaguar en Land Rover nog verder te versterken in de brede Limburgse regio worden in 2022 de krachten gebundeld met een Belgische dealergroep. Als onderdeel van deze samenwerking werkt Jaguar Land Rover Maastricht vanaf dat moment verder aan haar eigen succesverhaal en is het geen onderdeel van PGZ meer. Twee huisnummers verderop aan de premium autoboulevard viert Bentley Maastricht ditzelfde jaar haar vijfjarige jubileum door feestelijk een volledig vernieuwde 1e verdieping te openen.

2019

2019 is ook het jaar waarin PGZ zich van de vierwielers naar de tweewielers begeeft. Onder de naam Energica Brabant wordt met Energica voor het eerst een Italiaans merk toegevoegd aan het aanbod. Fantastisch om te rijden, kwalitatief hoogwaardig, technologisch geavanceerd, design uit Modena én volledig elektrisch: de toekomst van motorrijden is vanaf nu te verkrijgen bij PGZ.

2019
2019

2019

Slechts een jaar later werd de kans om nóg twee Engelse premium merken toe te voegen met beide handen aangegrepen en in 2019 is de oprichting van Jaguar Land Rover Maastricht een feit. Als tijdelijke oplossing worden de merken bijgeplaatst op de eerste verdieping van het pand waar Bentley reeds is gehuisvest. In de zomer van 2020 opent echter een volledig nieuw gebouw en mag Jaguar Land Rover Maastricht zich tot de mooiste dealers van Nederland rekenen. Tegelijkertijd ontstaat, doordat nu Bentley, Porsche én Jaguar Land Rover zich naast elkaar bevinden, een voor Nederland unieke premium autoboulevard.

2017

Al sinds 2015 was er in ‘pop-up’ formaat geregeld een Bentley te vinden in Maastricht. Maar na de verhuizing van Porsche was het moment daar om dit prachtige premium merk definitief aan het portfolio toe te voegen. Nadat de showroom geheel in stijl aangepast was opende in 2017 Bentley Maastricht haar deuren voor het publiek.

2017
2016

2016

In hetzelfde jaar vond in Oirschot ook een uitbreiding plaats. Volledig in lijn met de uitstraling van de premium voertuigen uit het PGZ-gamma werd een bedrijf toegevoegd gespecialiseerd in het reinigen, hoogwaardig poetsen en beschermen van autolakken en interieurs. Niet alleen de voertuigen van PGZ worden zo van meer glans voorzien, ook veel andere autobedrijven en particulieren vinden hun weg naar Oirschot voor deze service. Het legt de basis voor de activiteit die we inmiddels kennen als PGZ Car Cosmetics.

2016

Het bleek de start van iets moois, want niet alleen wist de Nederlandse Limburger de vestiging goed te vinden, óók de Belgische Porsche liefhebber kwam graag de grens over om gebruik te maken van het hoge serviceniveau en de uitstekende klanttevredenheid. Onverwacht snel was een verhuizing aan de orde en dus werd in 2016 een volledig nieuw Porsche Centrum Maastricht geopend, aangrenzend aan de vorige locatie.

2016
2011

2011

Het succes van een innovatieve mobiele showroom in 2008 en 2009 toonde aan dat Limburg klaar was voor een eigen Porsche locatie. Daarom opent in 2011 Porsche Service Centrum Limburg haar deuren vlakbij Maastricht-Airport. In eerste instantie met nadruk op onderhoud en de verkoop van Porsche occasions, maar vanwege uitstekende prestaties verwierf de locatie al in 2014 het recht om een volledig Porsche Centrum te worden en onder de naam Porsche Centrum Maastricht alle producten en diensten aan te gaan bieden.

2005

In 2005 verhuist het bedrijf, inmiddels onder de naam Porsche Centrum Eindhoven, dan ook naar een grotere locatie, gelegen op industrieterrein De Scheper in Oirschot, een mooie zichtlocatie langs de A58. Het is de tijd van de succesvolle 997-generatie van de 911, de Cayman en enkele jaren later weet Porsche wéér te verrassen met de introductie van de Panamera. Het zijn ook de jaren waarin Porsche Centrum Eindhoven haar sportieve reputatie verder bevestigd dankzij diverse autosportsuccessen.

2005
1992

1992

In het jaar 1992 zijn het merk en het bedrijf de locatie in de stadskern ontgroeid en wordt een nieuwe locatie geopend op industrieterrein De Croy aan de rand van Eindhoven. Ook dit clubhuis wordt een nog vaak genoemde ontmoetingsplek voor sportwagenliefhebbers. Het is tevens de locatie waar Zuid-Nederland kennismaakt met de Cayenne, het startpunt voor de enorme groei die Porsche sinds die tijd heeft gekend.

1981

Porsche is succesvol, wereldwijd maar óók in de Brabantse regio. En dus wordt het tijd om de Volkswagen showroom te verlaten en op eigen benen te staan. Op de hoek van de Mecklenburgstraat en Mauritsstraat, net buiten het Eindhovense stadscentrum, heeft Brabant met Porsche Centrum Zuid een van de eerste echte clubhuizen voor het dan al iconische merk.

1979
Pre-1979

Jaren 70

Slechts 1 jaar na de oprichting van het merk Porsche wordt Nederland, dankzij de familie Pon, het eerste land wat Porsche buiten Duitsland officieel importeert. Het duurt niet lang voordat Porsche zich ook in het zuiden van Nederland laat zien. Volkswagen dealer Groot Toerisme, één van de eerste in Nederland, voegt het sportwagenmerk toe aan haar showroom op locaties in Eindhoven aan de Leenderweg (foto) en de Marconilaan.